عدهای میخواهند از صدام برای ایجاد اختلاف یک قهرمان بسازند
خبرگزاری فارس:حداد عادل گفت: یک عده برای خوشخدمتی به آمریکا میخواهند از صدام برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی یک قهرمان بسازند.
به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاری فارس غلامعلی حداد عادل رییس مجلس شورای اسلامی عصر امروز دوشنبه در مراسم افتتاحیه دومین همایش بینالمللی بزرگداشت کمالالدین میثم بن علی بن میثم بحرانی شارح بزرگ نهجالبلاغه که با حضور میهمانان داخلی و خارجی، اندیشمندان و علمای تشیع و تسنن در محل تالار کتابخانه ملی برگزار شد،گفت:اقدام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بزرگداشت این دانشمند ستودنی و مایه شکر است.
وی افزود: برگزاری چنین مجلسی در شرایط امروز جهان مایه خوشحالی است زیرا همگان مستحضرید که توطئه دشمنان اسلام برای رودرو قراردادن شیعه و سنی امروز بیش از هر زمان دیگری شدت گرفته است.
حدادعادل اظهار داشت: همواره میدانیم که اختلاف میان شیعه و سنی عمدتاً به تحریک استعمارگران پدید آمده و جنبه سیاسی پیدا کرده زیرا شیعه و سنی از آغاز اسلام با هم زندگی کرده و وجود شیعه و سنی امر عجیبی نیست که به امروز و فردا تعلق داشته باشد، بلکه عمری به درازی اسلام دارد.
وی گفت:جهان اسلام سندیت شیعه و سنی را در وحدت توحیدی اصیل اسلامی پذیرفته و هضم کرده است و هیچ وقت این اختلاف آنچنان که امروز دشمنان میخواهند،موجب کشت و کشتار در سطح وسیع نبوده است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز آمریکا درصدد است از اتحاد جهان اسلام در مقابل دشمنان اسلام جلوگیری کند و صفبندی دشمان اسلام را تبدیل به صفبندی میان شیعه و سنی کند و این توطئهای است که به خوبی دست دشمنان اسلام خصوصاً آمریکا در آن روشن است.
حدادعادل گفت: آمریکا به رغم توصیه همه عقلای عالم به عراق لشگر کشید ولی در باتلاقی که راه خروج آن را پیدا نمیکند، گرفتار شده است و امروز میخواهد برای حل مشکل خود به اختلاف شیعه و سنی در سراسر جهان اسلام دامن بزند.
وی افزود: طمع آمریکا و دستیاران آن در منطقه برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی به اندازهای است که از اعدام کسی به نام صدام برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی استفاده میکنند. گویی که صدام سنی متدینی بوده که میخواسته جهان اسلام را نجات دهد و ایران مانع کار صدام بوده و صدام با ایران جنگیده در حالی که اگر صحبت از شیعه و سنی باشد، معلوم نیست که آن عدهای از سنیها که به دست صدام کشته شدهاند، کمتر از شیعهها نباشد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر صدام مجال پیدا میکرد تنها به حمله به کویت اکتفا نمیکرد و شاید به بحرین نیز همه میکرد و امروز همه این جنایتها فراموش شده و یک عده برای خوشخدمتی به آمریکا میخواهند از صدام برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی یک قهرمان بسازند.
وی افزود: قهرمان ساختن صدام برای ملت عرب بزرگترین توهین به این ملت است، زیرا ملت عرب بسیار بزرگتر از آن است که بخواهد صدام را قهرمان خودش کند.
حداد عادل با تاکید بر حفظ وحدت میان شیعه و سنی و تمامی فرق مختلف گفت:آنچه ما را به یکدیگر پیوند میزند، معارف و اندیشمندان و استادانی مثل ابن میثم است و این نوع اقدامات و تهدیدات فرهنگی برای استادانی که خود قهرمان وحدت بودند میتواند الگویی برای ما در این شرایط حساس جهانی باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه راه مصون ماندن و نجات از ورطه سکولاریسم و علمانیت را توسل به عقلانیت اسلامی خواند و اظهار داشت: اگر ما عقلانیت را در مبانی اسلامی محور و ستون قرار ندهیم گرفتار جدایی دین از سیاست خواهیم شد و این چیزی است که دشمنان میخواهند.
وی افزود: برای این که از فرو افتادن در آتش اختلاف فرق شیعه و سنی در امان بمانیم باید به عقلانیت در فهم اسلام تکیه کنیم و این همان کاری است که ابن میثم کرده است.
حدادعادل در ادامه ابن میثم را از مفاخر جهان اسلام و تشیع خواند و گفت: این عالم بزرگ بیشتر به اعتبار شرح سودمندش بر نهجالبلاغه شناخته شده است. شرحی که به خواننده کمک میکند تا مطالب را به آسانی بفهمد.
وی افزود: ابن میثم در شرح این کتاب صاحب روش بوده و تفکر عقلانی و التزامی او به تفکر عقلانی در این شرح مشهود است.
حداد عادل مراسم بزرگداشت این دانشمند مسلمان در کشور بحرین و ایران را با حضور علمای شیعه و سنی اقدامی در جهت تحکیم وحدت اسلامی خواند و گفت: برای این که وحدت خود را مستحکم کنیم باید به ریشههای خود برگردیم و دانشمندانی مثل ابن میثم نیاکان علمی و فکری ما هستند و رجوع ما به پیشینه علمی و فرهنگی خود رجوع به ریشه ما است.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این بزرگان آنقدر شخصیت نیرومندی دارند که میتوانند دست شیعه و سنی، عرب و عجم را در دست یکدیگر قرار دهند و موجب وحدت شوند.
وی گفت: در شرایطی که ما امروز قرار داریم باید با انجام چنین کارهای فرهنگی هویت اسلامی خود را در سراسر جهان تقویت کنیم.
حدادعادل تصریح کرد: نهجالبلاغه یکی از کتابهایی است که میتواند وسیله حرکت علمی و فرهنگی و وحدت بخش مسلمانان در سراسر جهان باشد.
وی در پایان گفت:میراث ماندگار و پیام همیشگی دانشمندانی چون میثم، التزام به عقلانیت است و ما باید دائماً در دانشگاهها بر این بعد عقلانی تاکید کنیم.